Albastrul inchis este noul negru din motive lesne de inteles. Cu toate ca negrul este o non-culoare extrem de practica atunci cand vine vorba despre decorul unei locuinte, al unui birou sau al unui spatiu comercial, acesta poate fi prea monoton si poate induce o stare de spirit greoaie.
Nuantele de albastru inchis au fost folosite in anul 2016 in mod constant in designul interior, intrucat este o culoare naturala, adaptabila si usor de combinat cu alte culori. Mai mult decat atat, mai multe nuante combinate pe straturi bine gandite pot oferi o senzatie de confort si naturalete, care sunt greu de obtinut cu orice alte culori.
Albastrul este prezent in acest moment in interioare de toate tipurile si poate fi folosit incepand de la piesele de mobilier pana la vopselele de pereti. Totusi, daca aceasta este culoarea de baza pe care va doriti sa o folositi intr-una din incaperile dumneavoastra, este indicat sa analizati in profunzime nuantele pe care le veti combina si elementele care vor purta aceasta culoare, pentru a evita excesele si combinatiile de prost gust.
Iata cateva exemple pe care le puteti urma daca va doriti sa includeti albastrul inchis in decorul dumneavoastra si nu vreti sa dati gres:
- Usi si pereti albastru-denim
Daca spatiul pe care il amenajati este deschis, de dimensiuni mari sau daca ati instalat usi duble, albastrul denim este ideal. Fiind o culoare inchisa, are tendinta de a intuneca o incapere, motiv pentru care este bine sa beneficiati de o doza mare de lumina naturala. Peretii de culoarea denimului se potrivesc foarte bine cu podelele din lemn de culoare deschisa, asa cum este cremul sau griul deschis. Aceasta nuanta aduce un sentiment de liniste si serenitate si poate fi combinat si cu elemente de culoarea metalului sau a cuprului pentru mai multa nuanta si contrast.
- Albastru riverside
Albastrul neclar, inspirat din culorile raurilor involburate este o nuanta interesanta, potrivite spatiilor cu un decor clasic sau de tip industrial. Aceasta este recomandata pentru pereti, piese de mobilier vintage, precum comode, rafturi, mini-baruri, dar si pentru vopsirea usilor sau a picioarelor meselor. Daca sunteti fani ai stilului mediteranean, aceasta nuanta este ideala pentru locuinta dumneavoastra. Adaugati decoratiuni de sticla pentru un efect vizual mai intens.
- Albastru Hague (Haga)
Aceasta nuanta de albastru, cu slabe nuante de verde sau gri, este bine-cunoscuta pentru efectul de eleganta si sofisticare pe care il aduce cu sine. Un singur perete in aceasta nuanta intr-o incapere este suficient pentru a intensifica atmosfera. Este recomandata folosirea acestei nuante pentru incaperile in care va doriti sa obtineri un contrast placut, pentru sufrageriile spatioase sau pentru colturile de relaxare. O masa de sufragerie rotunda, in nuanta de albastru Hague, intr-un spatiu cu parchet clasic, niste draperii in aceasta nuanta sau usi si pereti in aceasta nuanta sunt ideale daca va doriti sa obtineti un aspect scandinav, nordic.
Folositi aceste nuante atunci cand realizati mobila la comanda si analizati cu atentie restul elementelor de decor din incaperile dumneavoastra. Combinati intotdeauna albastrul inchis cu galben, gri deschis, crem, alb sau nuante metalice pentru incaperi relaxante, pline de serenitate.