Noutati 2020

Ce elemente de iluminat alegi in 2024?

O locuinta moderna este una functionala, care ofera maximul de confort de care are nevoie orice persoana. Din fericire, modernitatea vine cu avantaje precum functionalitate, utilitate si bun gust, motiv pentru care este important sa ne indreptam atentia asupra elementelor de iluminat interiorul in procesul de amenajare a unui spatiu de locuit.

Instalatiile moderne de iluminat sunt cu atat mai placute cu cat au un obiectiv principal: acela de a crea o ambienta speciala, in care relaxarea sa fie la ea acasa.

Acestea creeaza efecte neasteptate care imita diferite fenomene naturale si nu numai. Daca esti in cautarea unui sistem de iluminat inedit, care sa iti transforme locuinta in cel mai placut spatiu de petrecut timpul impreuna cu prietenii si familia, trebuie sa stii ca anul 2024 vine cu inovatii care te vor incanta.

Elemente de iluminat inedite, pentru o atmosfera relaxanta in fiecare zi

In primul rand, merita sa mentionam ca sistemele de iluminat care se afla in tendinte in 2024 urmeaza aceleasi reguli ca si toate celelalte elemente de design interior in ceea ce priveste gama de culori. Specialistii recomanda folosirea luminilor de culoare mov, lila, nuante de albastru, galben, portocaliu, roz, rosu, verde. De asemenea, este incurajata folosirea nuantelor care imita lumina soarelui, dar si culorile naturale ale pamantului.

Amplasarea sistemelor de iluminat este, probabil, cel mai important factor de care trebuie sa tina cont orice persoana care isi doreste sa ofere unei incaperi un ambient special. Pozitionarea luminilor in spatele pieselor de mobilier, pe marginile acestora sau de jur imprejurul formelor geometrice folosite deja ca piese decorative este extrem de importanta.

Atunci cand vine vorba despre obiecte mari de iluminat, lampile maxi si candelabrele foarte joase sunt preferate anul acesta. Atarnarea unui candelabru de dimensiuni mari, de preferinta intr-o forma sferica si de o culoare naturala, este chic si aduce un aer sofisticat. Amplasarea poate fi realizata deasupra unei mese de sufragerie, deasupra unui bar de apartament sau in mijlocul sufrageriei, daca aceasta are un tavan inalt.

Lumina difuza este extrem de apreciata in aceasta perioada, intrucat se pune accentul pe relaxare si armonizare a spatiului. Astfel de elemente de iluminat aduc nu doar eleganta si o stare de bine, ci creeaza si un efect care inspira intimitate.

Daca iti doresti sa evidentiezi anumite zone ale unei incaperi, asa cum este coltul de citit, biroul de lucru, masa de sufragerie, peretele pe care este amplasat televizorul sau zona ferestrelor, ai numeroase variante. Cea mai utila si usor de pus in practica este, insa, folosirea unor lumini difuze care sa fie directionate indirect inspre zona dorita, unde lumina va bate subtil, insa va scoate in evidenta o anume piesa de mobilier sau decoratiune.

Inspira-te din ideile de mai sus daca iti doresti sa folosesti sisteme de iluminat moderne in amenajarea locuintei tale si ii vei impresiona pe cei din jur cu creativitatea ta, dar si cu spiritul practic. Mai mult decat atat, sistemele moderne de iluminat sunt menite sa reduca si consumul de energie, ceea ce promoveaza un stil de viata sustenabil.