Feng Shui, arta chinezeasca antica ce isi are originile inaintea erei noastre, este cunoscuta ca fiind un ansamblu de principii sau un sistem filosofic care sta la baza procesului prin care mediul inconjurator poate fi armonizat. Principiile Feng Shui sunt aplicate de cele mai multe ori in locuinte, pentru a ajuta la echilibrarea energiilor din spatiile in care ne petrecem cea mai mare parte a timpului si care ne influenteaza in mod direct.
Pentru multi dintre pasionatii de design interior, Feng Shui a devenit un mod de viata. Aceste persoane amenajeaza orice incapere luand in considerare principiile chinezesti conform carora tot ceea ce ne inconjoara poseda o energie care sufera modificari in mod constant.
Energia Qi in dormitorul tau
Vrei sa ai o locuinta armonioasa, in care sa domine linistea, pacea si echilibrul interior? Atunci poti sa iei in considerare una dintre cele mai la indemana metode: Feng Shui. Aceasta nu presupune eforturi deosebite, ci simpla insusire a cunostintelor despre armonizarea interiorului, in asa fel incat energia Qi (Chi), cea care sta la baza intregului concept, sa poata circula libera.
Maestrii chinezi sustin ca atunci cand Feng Shui-ul este practicat corect, un dormitor ofera somnul odihnitor, linistea si starea de spirit pozitiva de care orice persoana are nevoie.
Iata care sunt principalele principii dupa care te poti ghida daca vrei sa obtii un astfel de efect:
-
Dormitorul nu trebuie sa se afle langa usa de la intrare – atunci cand stabilesti utilitatea fiecarei incaperi dintr-o noua locuinta, incearca sa pozitionezi dormitorul cat mai departe de usa principala, pentru a experimenta un sentiment de siguranta si stabilitate.
-
Dormitorul nu trebuie sa se afle deasupra unei incaperi cu scop profesional sau al unei anexe – pentru a evita acumularea de energii stagnante si aer statut, impur, este recomandat de catre specialistii in Feng Shui ca dormitorul sa fie amplasat deasupra unei alte camere, insa nu deasupra unei incaperi cu functionalitate profesionala.
-
Evitati amplasarea dormitorului in preajma unei toalete – aceasta regula impune amplasarea dormitorului departe de orice sursa de deseuri. Acest lucru inseamna ca toaleta nu trebuie sa fie deasupra, dedesupt, langa sau fata in fata cu dormitorul, pentru a nu intra in contact cu energii contaminate.
-
Patul nu trebuie sa fie amplasat cu fata la usa – amplasarea patului de dormitor in aceasta pozitie sau oriunde langa usa favorizeaza aparitia bolilor in zona stomacului, a inimii si a afectiunilor organelor din centrul organismului.
-
Dormitorul trebuie sa fie mereu bine organizat, ordonat si deloc incarcat – incarcarea dormitorului cu obiecte inutile si ignorarea ordinii conduce la blocarea energiei Qi, a carui traiectorie nu poate fi realizata in mod natural. Astfel, o stare de agitatie continua si stres va fi resimtita in dormitor.
-
Culorile peretilor dormitorului trebuie sa fie naturale – se recomanda folosirea culorilor precum lila, gri sau albastru pentru vopsirea peretilor din dormitor pentru a oferi o senzatie de confort si liniste. Totusi, in ceea ce priveste draperiile sau lenjeria de pat, se recomanda utilizarea contrastelor.
-
Mirosul din dormitor trebuie sa fie intotdeauna proaspat si placut – specialistii Feng Shui recomanda aromele orientale pentru eliminarea energiilor nedorite din dormitor si atragerea celor pozitive. Lemnul de santal este una dintre cele mai bune variante, insa nici lavanda nu este mai prejos in ceea ce priveste efectele benefice.